HVORDAN BEKÆMPES CORONA BÆREDYGTIGT? OG GIVER DENNE COVID-TID PLADS TIL BÆREDYGTIGHED?

I denne tid, hvor vi igen kæmper med at holde Corona væk, bliver vi bombarderet med en masse anbefalinger fra myndighederne. Anbefalinger om at holde afstand, vaske hænder, host i ærmet og holde ekstra rent derhjemme og på arbejdspladsen.

Det er helt sikkert gode anbefalinger, som vi alle skal tage til os, så vi kan blive Corona kvit. Desværre modarbejder mange af disse anbefalinger den bæredygtige livsstil. F.eks. bliver der brugt og smidt en masse engangs mundbind i naturen. Der bliver vasket hænder og gjort rent som aldrig før og en masse sæberester og kemikalier flyder ned i afløbene og ud i søer og vandløb. 

Det må kunne gøres bedre! Vi må kunne undgå at øge forureningen samtidig med, at vi følger de gode anbefalinger.

Genanvendelige mundbind  

Engangangs mundbind er en katastrofe for naturen

Vi ser dem desværre smidt mange steder. Mundbind ligger på jorden i byerne. De er smides i skovene, hvor man ikke lige kunne finde en skraldespand, og endda i søer. Alle steder udgør de en stor risiko for dyrelivet. Fugle og dyr kan få viklet deres ben og kroppe ind i elastikkerne. De formår sjældent at komme ud af dem ved egen hjælp og overlades til deres egen skæbne, som ikke ser god ud. Hvis engangsmundbindet bare får lov at ligge urørt i naturen, vil det tage op imod 400 år om at blive nedbrudt😱  Og kønt er det jo heller ikke! Det er for naturens skyld, derfor vigtigt at bruge mundbind af stof, som kan bruges igen og igen. I stedet for engangsmundbind, som er en stor forureningskilde. Læs også mit tidligere blogindlæg om plastiksforurening: "Hvor lang tid tager det at nedbryde plastik i naturen?"

Engangsmundbind skal produceres i enorme mængder, for at tilgodese alle danskeres efterspørgsel, for ikke at tale om det gigantiske forbrug, der er i hele verden. Et stofmundbind smides sjældent i naturen, så der slipper vi også for at se dem ligge og flyde rundt omkring. 

Stofmundbind er godkendt

Faktisk findes der mundbind af stof, som kan genanvendes mange gange. Det ved mange allerede, men desværre er stofmundbind blevet noget udskældt, da de fleste ikke er type II godkendt. Det er en betegnelse, der henviser til, at mundbindet er godkendt af myndighederne til brug i sundheds- og ældresektoren. For den almindelige borger i det danske samfund, kan stofmundbind af god kvalitet sagtens anvendes. De er tilstrækkelige til både at beskytte dig selv og andre.

Genanvendeligt mundbind - vaskbart
Du kan købe Genanvendeligt vaskbart mundbind her hos Den Grønne

Prisen er KUN kr. 128,- ✅ Hvis man indregner antallet af gange, det kan vaskes (x70), koster det under 2 kr. pr. stk.

 

FAKTA

Hvilken type mundbind skal du bruge?

I følgende situationer, anbefaler vi at du anvender et fabriksfremstillet CE-mærket engangsmundbind:

  • Hvis du er smittet eller i risiko for at være smittet med ny coronavirus og undtagelsesvist er nødt til at bryde din selvisolation.
  • Hvis du bruger mundbind,fordi du er i øget risiko for et alvorligt forløb ved COVID-19.
  • Hvis du skal være sammen med en person i øget risiko.

I øvrige situationer kan du anvende et stofmundbind af god kvalitet som alternativ til engangsmundbind.

Vi anbefaler, at du anvender et type I-mundbind, som er tilstrækkeligt både til at beskytte andre og til at beskytte dig selv.

Kilde: www.sst.dk (Sundhedsstyrelsen)

 Læs evt. Sundhedsstyrelsens anbefalinger om brug af mundbind: 
https://www.sst.dk/da/corona/Forebyg-smitte/Mundbind-og-barrierer

Rengøring uden kemikalier

Myndighedernes ekstra fokus på rengøring i denne Covid-tid, gør at der ryger en større mængde kemikalier ud via vores afløb. I stedet for at bruge traditionelle rengøringsprodukter, kan man i dag få miljøvenlige rengøringsmidler, som er fremstillet af milde, naturlige og plantebaserede ingredienser tilsat probiotika og 100% naturlige og økologiske æteriske olier. Det er rengøringsmidler, som gør rent med ansvarlighed og kærlighed og sikrer os, at alle ingredienser er genkendt af naturen og dermed 100% biologisk nedbrydelige.

Simple Goods Simple Goods refil
Disse rengøringsmidler hedder Simple Goods, og kan købes her hos Den Grønne.

Simple Goods refil

Her finder du også en smart refil-løsning. Når din første flaske med universal- eller baderumsrengøring er tom, køber du blot den lille refil-flaske. Heri er der nok til at fylde den store rengøringsflaske to gange. På den måde sparer du både fragt og produktion af store rengøringsflasker, og samtidig sparer du penge, når du køber rengøringsprodukter.   

Brug karklude UDEN mikroplast

En af de store miljøsynder i vores hjem er de farvede karklude og skuresvampe. De er måske billige, men hver gang du bruger dem, afgiver de mikroplast, som ryger ud i vores afløb. Rensningsanlægene kan ikke opfange mikroplasten, da den er for lille. Den ryger altså derefter ud i vores vandløb og søer og videre ud i havet. Her bliver den spist af fisk, som vi igen spiser. Dermed ender den meget skadelige mikroplast til sidst i vores egen krop. Der forskes på området, men ét er sikkert. Mikroplast er meget skadeligt for os! Både homonbalance og reproduktion er på spil, for ikke at tale om større risiko for kræft. Du kan også læse mit tidligere blogindlæg: "Derfor skal du bruge karklude uden mikroplast"

Karklud uden mikroplast Karklud strikket Skuresvampe uden mikroplast 
Du kan købe både karklude og skuresvampe uden mikroplast hos Den Grønne. 

Ekstra håndvask = Ekstra emballage

Når vi i disse tider skal vaske hænder så ofte, bliver der utvivlsomt også brugt mange flere flasker med flydende håndsæbe. Disse plastikflasker giver en unødig stort produktion af plastik, som igen kræver håndtering af plastikflasken, når den er tom. En måde at løse dette problem på, er meget enkel. Brug fast sæbe! Du kan i øvrigt også få fast sæbe, som shampoo bar, barbersæbe og endda lotion bar. Alle disse plejeprodukter i fast form efterlader ingen plastikemballage, og er højest pakket ind i genanvendt pap.

Sæbebar med havre Sæbebar med Aloe Vera Håndsprit 
Se alle de mange bæredygtige og blødgørende plejeprodukter hos Den Grønne.

 

Jeg håber du fandt en del inspiration til bæredygtige produkter, som både kan skærme os fra den frygtelige corona virus, men samtidig gør det på en mere miljøvenlig måde, så vi også fortsat kan tage hensyn til vores natur. 

De grønneste hilsner
Tina🌿 💚

Kilder: www.sst.dk (Sundhedsstyrelsen)

 


Ældre opslag Nyere opslag


Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort