OPSTART AF DEN GRØNNE WEBSHOP

Nu sker det endelig! Min drøm om at starte en webshop, der sælger økologiske og bæredygtige produkter, er sat i gang. 

Det har længe været mit store ønske at arbejde med bæredygtighed for at imødegå de store klimaforandringer vi står over for. I min branche som grafiker, har det bare sjældent været klimaets interesser, der skulle varetages, men snare virksomhedernes bundlinjer. Det store forbrugsræs har aldrig tiltalt mig. Jo jo jeg køber skam også nye ting, og jeg elsker da også, når jeg får en længe ventet lænestol hjem i stuen. Men måske kunne det lade sig gøre at handle bare LIDT mere fornuftigt. Købe ting af god kvalitet, der kan holde længere, eller produkter, der er lavet af bæredygtige materialer. Eller måske bare tænke sig godt om inden købet, for måske var tingen ikke så vigtig alligevel. 

Kan man stadig 'holde hjulene i gang', selv om man bremser op for forbruget? Tja jo, hvorfor ikke? Det kræver bare en tilvænning. Vi skal holde op med at gøre, som vi altid har gjort. Kigge op og finde nye veje. Mange er allerede i fuld gang med at bane vejen for nye produkter, der kan bremse plastforurening: Komposterbare affaldsposer af planterester (her kan man da tale om et cirkulært produkt), mad-indpakningspapir af bomuld og bivoks, Shampoo bar i stedet for shampoo i flydende form på plastflaske og mange mange flere innovative produkter. Hvis industrien virkelig turde sadle om og satsede 100% på disse ny produkter, så ville forbrugerne helt automatisk få nogle nye vaner og købe dem. Det er i hvert fald min overbevisning! Indtil da vil jeg gerne være med til at udbrede viden om disse nye produkttyper og gøre dem mere tilgængelige. Her kommer min nye webshop ind i billedet. Jeg vil løbende tilføje produkter, som jeg finder dem og får dem afprøvet. I vil kunne høre om mine erfaringer og købe dem efterfølgende i shoppen.      

Jeg ved, jeg langt fra er den eneste, der tænker over klimaforandringerne. Mange af os tænker også tit: - "Men hvad kan lille jeg gøre?" - "Og hvad hjælper det?" Dertil er der kun ét at sige: "At gøre ingenting hjælper i hvert fald ikke". Okay lidt frækt svar, men er det ikke sandt? Jeg tror på, at jo flere, der bevæger sig i den samme retning, jo tydligere bliver vores stemme. Jo tydligere bliver vores aftryk, og jo nemmere er det at hoppe på vognen for en mere klimavenlig verden. Stor som lille - Virksomhed som forbruger.

I disse dage sidder jeg og tester og afprøver bæredygtige produkter, som, jeg tænker, skal kunne købes i webshoppen. Nogle er varer, som jeg kender i forvejen. Andre er nye varer, som jeg er ret spændt på. Jeg glæder mig rigtig meget til at præsentere dem for jer om ikke så længe ...

Lige en sidste ting. ´Et er bæredygtighed, men noget andet er æstetik. Jeg nægter, at økologi og bæredygtighed skal være grimt eller kedeligt. Derfor er der også tænkt på produkternes 'lækkerheds-faktor'. De skal være en nydelse at røre ved eller at se på. Jeg håber også, at produkterne falder i din smag!

De grønneste hilsner
Tina


Nyere opslag


Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort